Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Artykuły
Kwantowa rzeczywistość - dr Danuta Adamska-Rutkowska
Przekłamane przekazy chrześcijaństwa - Igor Witkowski
Instrukcje przebudzenia - Igor Witkowski
Produkt dnia
Magowie bogów
Magowie bogów
59,80 zł 24,90 zł
egz.

Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora

tajniki_suszenia_zywnosci.JPG
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 38,20 zł 44,90 zł 38.20
quantity egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.

W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
• zalet domowego suszenia żywności;
• mechanizmu działania dehydratora;
• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;
• zasad bezpieczeństwa żywnościowego;
• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;
• produktów najlepiej nadających się do suszenia;
• czynników wpływających na czas suszenia żywności;
• sposobów przygotowywania żywności do suszenia;
• przechowywania wysuszonych produktów.

Suszone produkty to świetna przekąska, ale też niezwykły dodatek w naszej codziennej kuchni. Suszone owoce czy orzechy mam zawsze pod ręką w aucie, gdy dopadnie mnie głód. Suszone mięso, warzywa i zioła często goszczą w moim menu, bo są bardzo aromatycznym składnikiem dań. Ważne, by suszonki były dobrej jakości, bez zbędnych dodatków czy szkodliwych polepszaczy. Najlepiej robić je samemu. Z tą książką – prawdziwą encyklopedią suszenia żywności – nie będzie to wcale skomplikowane, a za to ile da przyjemności dla podniebienia i korzyści zdrowotnych!
(Ewa Wachowicz)

Jeżeli myślisz, że suszarka do owoców może ci służyć jedynie do produkcji czipsów jabłkowych czy suszonych śliwek, to jesteś w błędzie! Książka Michelle Keogh nie tylko dostarcza niecodziennych pomysłów na suszone smakołyki, lecz także pokazuje, na co zwrócić uwagę przy wyborze tego urządzenia, jakich błędów unikać w procesie przygotowywania produktów i jak przechowywać suszone wyroby, aby nie traciły swoich właściwości i aromatu. Tajniki suszenia żywności to poradnik kompletny – pomoże ci oswoić suszarkę, maksymalnie ją wykorzystać i cały rok cieszyć się zdrowymi, domowymi przetworami.
(Agata Gregorowicz)

Autor: Michelle Keogh
Tłumacz: Ewa Kleszcz

Dane techniczne

Autor Michelle Keogh
Tłumacz Ewa Kleszcz
Data wydania 2016, Wrzesień
Numer wydania 1
ISBN 9788375795202
Liczba stron 192
Wymiary 200 x 220 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Sirius-D Classic (100g)
Sirius-D Classic (100g)
145,00 zł
szt.
Sztuka fermentacji
Sztuka fermentacji
79,90 zł 67,90 zł
egz.
Glistnik. Jaskółcze ziele
Glistnik. Jaskółcze ziele
13,90 zł 11,10 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl